top of page

Tanker om madopstart

Falke er omkring 4 måneder og ved at være klar til at begynde på lidt grød og mos. Det er gået lidt hurtigt, synes jeg, men på den anden side er jeg totalt klar til at kunne tilbyde andet mælk snart. Falkes stramme tungebånd og hans taktik med at tygge på brystvorten i stedet for at suge, har sat sine spor.

Med Rose begyndte vi da vi hun omkring seks måneder/4 måneder korrigeret. Hun virkede meget interesseret i mad og fulgte med hver eneste bid.

Vi havde ikke gjort nogle tanker om, hvordan vi skulle gøre og jeg havde aldrig hørt om BLW. Så vi gjorde som pjecen fra sundhedsplejersken sagde og lavede hirsegrød og boghvedegrød (mener jeg). Det gad hun ikke. Hver gang skeen med grød, nærmede sig lukkede munden sig. Alligevel virkede hun helt klar til mad. Så havde jeg en god samtale med min sundhedsplejerske, som foreslog at vi prøvede mos – det er trods alt bare en skandinavisk, kulturel beslutning at vi skal spise grød som babyer.

Jeg begyndte at lave hjemmelavet grøntsagsmos og så kom vi i gang. Rose elskede det.

Da hun blev 6 måneder korrigeret, skiftede vi så taktik til en mere BLW orienteret tilgang. Man kan jo nok ikke kalde det BLW, når man har givet grød, men jeg er ikke god til at følge regler, så jeg tog bare det jeg havde lyst til. For mig var, og er, det vigtigste at børnene lærer at nyde og have det sjovt med måltiden. Rose fik uanede mængder af pandekager, agurker og vandmelon. Hun prøvede altid lidt af vores mad og morede sig gevaldigt med at mærke og sanse.

Nu skal vi til at starte op igen og jeg tror, at vi vil gå samme vej. Sundhedsplejersken gør meget ud af, at vi ikke skal lave grød eller mos selv, men bare købe det. Der må jeg indrømme, at jeg helst vil lave det selv. Dels synes jeg, at det er sjovt at lave, dels er det dyrt med købemad i disse dage.

Jeg glæder mig også til at se, hvordan Rose vil reagere. Vil hun være med? Kan jeg overskue at have hende med? Vil hun synes, at det er ulækkert med al den snask?
20231010_105950.jpg

Tak fordi du
læser med!

Jeg er en Pædagogisk Antropolog, der blogger omkring min oplevelse af livet som neurodivergent mor, der altid har gang i et projekt eller fem.

Hvis du vil læser lidt mere om mig, kan du gøre det her.

Få besked når jeg poster igen

Tak for dig!

bottom of page