top of page

Bryllup på budget - tøjet

Vi skal giftes i august 2024 og med en kæmpe familie og et relativt lille budget, sætter det mine planlægningsskills på prøve. Jeg vil forsøge, at dele lidt om vores mange overvejelser og planer for brylluppet løbende.


 

Jeg ved ikke med dig, men jeg har drømt om min brudekjole siden jeg spillede "Barbie Catwalk" på computeren i folkeskolen og blev klar over, at min veninde elskede mermaid-cut og jeg elskede A-line.

Forresten har det holdt lige siden og min veninde blev godt i en brudekjole, som lignede den hun lavede på min forældres kontor i 00'erne.


At min kjole skulle være A-line har altid stået klar for mig. Også at den skulle have lidt farve, at der skal gives gas og at den ikke skal koste alverden. Ellers har mine drømme ændret sig konstant og det sidste år, har jeg ændret mening flere gange. Hvis du tjekker min Pinterest ud, så kan du se min rejse i kjoledrømme og pynt. Her vil jeg først dele lidt om at købe brudetøj generelt og så hvad vi har valgt at gøre - tryk her for springe det generelle over.


Brudekjole på budget

Først og fremmest er der jo budgettet. Hvad gør man hvis man ikke vil betale 10.000 kr. + skrædder for en kjole, som man bruger én gang. Den helt åbenlyse løsning er selvfølgelig at købe genbrug. Rigtig mange brude sælger deres kjole umiddelbart efter den store dag på Marketplace. Det jeg dog har opdaget, er, at prisen ikke falder betydeligt, da kjolerne jo ikke er brugt så meget, så jeg tror, at man skal købe genbrug for miljøet og ikke budgettet.


En anden løsning er at købe kjolen hos nogle af de billigere butikker og webshops. Jeg er stødt på flere og jeg kan anbefale lige at gå en tur ind i de forskellige Facebookgrupper, som fx "budgetbryllup" og tjekke anmeldelser ud. Her er fx en butik på Sjælland, som hedder Bridal Store, hvor man også kan leje kjoler. Søger man på den i diverse grupper, får man utallige posts om snyd og brude uden kjole på dagen. Min veninde, som jeg nævnte i starten, købte hendes kjole på ASOS og den var virkelig smuk og god kvalitet. Jeg har selv købt en nederdel i ASOS, men der var tyllen ikke super god, så den hænger i skabet til en anden god gang.


Gode steder at handle billige brudekjoler:


Et vigtigt aspekt i alt bryllupsplanlægning at huske, er, at alt med "bryllup" koster ekstra. Det gælder også for kjoler. Så hvis man ikke nødvendigvis skal have en prinsessedrøm af en kjole, så kan man jo bare søge på hvide kjoler. Her har H&M, Monki, Other Stories og mange andre gode løsninger.

Prøv fx at se denne her smukke hvide kjole fra H&M til 500 kr.


Det er jo heller ikke sikker, at man skal have en hvid kjole på. Jeg har længe ønsker mig en blomstret kjole, men er kommet lidt væk fra det, da jeg fik en anden ide.


Til sidst er der jo muligheden at se sin kjole selv. Det er en rigtig god løsning til at få lige det man vil have, men jeg oplever det som en lidt for stor opgave at skulle finde billigt, men pænt stof til projektet. Jeg har dog overvejet det og på min Pinterest, kan du finde nogle links til mønstre til flotte nederdele.


Jakkesæt på budget

På mange måder synes jeg faktisk, at det er langt sværere at finde noget tøj til Martin, som ikke koster det hvide ud af øjnene. Martin er jo en af de vidunderlige mænd i slut 30'erne, som har en form for uniform på til hverdag med sorte jeans, tshirt og flonelskjorte. Samtidig er han ikke en størrelse small og så er det lidt sværere at gå ned i en almindelig herretøjsbutik og finde et pænt jakkesæt, som sidder godt på kroppen samtidig med at man er comfortabel. Det er hvert fald vores erfaring. On a side note, så er det jo fantastisk hvor lang vi er nået ift. plus-size modeller og variation til kvinder, men hold nu op, hvor er der langt for mændene.


Vi ved ikke endnu, hvilket tøj Martin ender i. På den ene side vil han gerne stå skarpt med et mørkt jakkesæt og hvid skjorte. På den anden side skal have også have det godt hele aftenen og brylluppet er jo ret casual, så måske er det bedre med en lækkert mørk flonel skjorte, mørke bukser og New Balance.

Hvis han ender i et jakkesæt, har Stylemann jakkesæt helt op i størrelse 8XL og ofte gode tilbud.


Kender du et sted, hvor mænd i alle størrelser kan få et flot jakkesæt? Så skriv endelig til mig på IG.

Min brudekjole

Jeg er klar over, at jeg lige har skrevet, at vores bryllup er casual og at Martin måske skal have noget helt casual tøj. Det gælder ikke mig selv. Jeg skal have det godt hele aftenen og kunne bevæge mig, men jeg går all-out. Jeg skal forhåbentlig kun giftes den ene gang og det skal jo også passe til min personlighed.


Først drømte jeg om en blomstret kjole. Jeg kan ikke huske, hvor jeg har set sådan en, men Pinterest bugner af dem og i løbet af denne sommer (2023) har jeg set dem over alt. Måske var det derfor jeg ikke helt synes det føltes rigtigt alligevel.Så gik året og jeg fik arbejde i Danish International Adoption - en arbejdsmæssig detur - som fik vækket min interesse for mit srilankanske ophav og sendte mig på en eksistentiel krise. Sagen er den, at jeg altid har følt mig så dansk, at jeg har følt, at det var kultural appropriation at iføre mig srilankansk tøj og smykker, som fx en saree. Nu er så nået til et sted, hvor jeg nysgerrigt undersøger hvad der føles rigtigt og hvorfor - det er en helt anden post.

Noget af det der virkelig trækker i mig i det srilankanske bryllup, er alle farverne. Jeg kan huske engang vi var på ferie i Srilanka og skulle til at tjekke ud fra et lille lokalt hotel i telandet. Pludselig stod vi midt i det smukkeste bryllup med blomster, farver, guld og glimmer, frisk frugt og jubel. Det var enormt livsbekræftende og gav så meget mening man fejrer kærligheden på den måde.

Søger man på "Saree wedding" får man de smukkeste champagne-farvede kjoler med masser guld. Det er jeg ret forelsket i. Samtidig synes jeg, at noget af de mest cool er de her Lenhenga kjoler, hvor man har en lille top og en stor smuk nederdel.Jeg har selvfølgelig ikke besluttet mig endnu. Jeg er lige startet på Ritalin og skal forvente at tabe mig, så jeg venter lidt. Men jeg har besluttet, at festen skal have et pust af Sri Lanka og derfor skal jeg også. Jeg har fundet en sød srilankansk kvinde i Sønderjylland, som sammen med sin mor syr saree'er og hun vil gerne sy en top til mig. Jeg drømmer om, at den skal være lidt mere chunky og skandinavisk. Nederdelen har jeg muligvis fundet i Lilly og så kigger jeg stadig efter brugte muligheder.
Har du ideer til min brudekjole eller vil du følge med i hvilken kjole jeg ender med, så følg gerne med på IG.

20231010_105950.jpg

Tak fordi du
læser med!

Jeg er en Pædagogisk Antropolog, der blogger omkring min oplevelse af livet som neurodivergent mor, der altid har gang i et projekt eller fem.

Hvis du vil læser lidt mere om mig, kan du gøre det her.

Få besked når jeg poster igen

Tak for dig!

bottom of page