top of page

Bryllup på budget - lokalet

Vi skal giftes i august 2024 og med en kæmpe familie og et relativt lille budget, sætter det mine planlægningsskills på prøve. Jeg vil forsøge, at dele lidt om vores mange overvejelser og planer for brylluppet løbende.

 

Som tidligere skrevet skal vi først giftes næste år i august (2024) og så kan man tænke, at man er tidligt på den ved at kigge på lokaler halvandet år før. Det er det ikke! Hvert fald ikke hvis man vil holde det Københavnsområdet.


Som udgangspunkt har vi været interesseret i alle slags lokaler - spejderhytter, forsamlingshuse, festlokaler, restauranter, gårde osv. Vi har været meget fremme og tilbage ved flere steder, men maven fornemmelsen har ikke været rigtig før det sted vi endte med at vælge - det var så også sidste udkald her et år inden, hvor alt andet faktisk er booket af andre.
Gæsteliste

Som jeg skrev i den første post, så overvejede vi mange forskellige modeller for festen. Vi har både en stor familie og mange venner, men ikke råd til at holde en fest for over 100 mennesker. Til sidste endte vi med følgende model:

  • Alle tætte familiemedlemmer - det vil sige alle dem vi normalt holder fødselsdage og andre arrangementer med. Cirka 55 personer i alt (Det er mange, I know)

  • De tætteste venner, men uden partnere ved mindre både Martin og jeg kender begge personer godt. Cirka 15 personer i alt.

  • Ingen børn, bortset fra vores egne og vores amerikanske families (det skal vi lige finde en god løsning på)

Vi ender altså på 70 voksne til spisning, eventuelt et par babysittere og fire børn.Lokale jagt

Det bliver lidt langt, hvis jeg skal fortælle dybdegående om alle steder vi har besøgt. I stedet har jeg forsøgt at lave en oversigt, som kan downloades og vil jeg lige fortælle lidt om vores overvejelser.


Martin og jeg er ikke så meget til det klassiske, romantiske bryllup. Vi skal ikke i kirke, men vil ligesom til børnenes navngivninger lave vores egen ceremoni. Derfor har vi også ledt efter alternative lokaler.

På den ene side vil jeg helst være et sted, der er helt råt og måske en anelse ucharmerende for at kunne gå amok med pynt og gøre det hyggeligt. På den anden side orker jeg slet ikke tanken om at skulle pynte op i flere dage med to små børn ved min side.


Så er der spørgsmålet om, hvilken type fest vi skal holde. Mange steder skal man være ude kl. 02.00 om natten, men de bryllupper vi har været til er nærmest kun gået i gang på det tidspunkt. Skal der være plads til band? Og hvad med dem, som ikke orker høj musik hele natten? Hvilke slags bordopstilling drømmer vi om og hvordan kommer gæster til og fra lokalet?


Af de mange steder, som vi har besøgt, har vi overvejet disse mest:


  1. Bredegaarden i Bjæverskov Det her er simpelthen nogle af de smukkeste lokaler jeg har set. Hjemmesiden viser ikke så meget, så det er et besøg værd. Det er et lokale i en lade, som er lavet om og sat i stand med sorte bjælker, hvide vægge, toiletter og anretterkøkken. Udenfor er der en fin terrasse med bænker og farvede lyskæder. Rundt om er der marker, så langt øjet kan se og gården er rammet ind af smukke træer. Til gården hører også en stor, helt rå lade med højt til loftet, hvor man kan holde sin ceremoni. Næste sommer vil der blive sat Glamping-telte op, som man kan leje. Minusset for os var afstanden til København. Det tager 2 timer med offentligt om natten fra Bjæverskov til København og selvom mange sikkert gerne vil leje et hotelværelse, ville det blive for meget postyr for flere i vores familie. Cirka 6500 kr. for hele weekenden inkl. rengøring.

  2. GreenCoffee Roastery i Gladsaxe Her er der tale om et meget anderledes lokale, som ikke er 110% afskrevet endnu. Det er i hverdagen kontorlokaler for en kaffeproducent, som har et par skriveborde, kaffemaskiner og en kæmpe kaffe-male-maskine (ved ikke hvad det hedder) stående. Der er også et sofahjørne og et rigtig fint køkken med alt hvad der er brug for. Der bliver stillet op med langborde og der er mulighed for at trække et lydisoleringstæppe for sofahjørnet, således, at der er lidt ro. Den ene væg er en port og kan åbnes helt op i dagtimerne. For mig er det dog et kæmpe minus, at man kun kan booke lokalet et halvt år før. Cirka 10.000 kr. for hele weekenden eksl. rengøring.

  3. Festlokalet Laden i Blovstrød Her er der dømt romantik og det er nok derfor mavefornemmelsen ikke var der for os. Lokalet ligger i en gammel kro ud til Kongevejen. Når man kører ind på parkeringspladsen, tænker man ikke romantik, men der gemmer sig den smukkeste have med en lille sø, en stor hængebirk og en lille bro, hvor man kan holde ceremoni. Kroen har fritstående bjælker, et fint lille køkken, toiletter og en bar. Cirka 11.500 kr. for fredag + lørdag inkl. rengøring.

Listen over alle lokalerne er på vej! Følg med på Instagram - så for du besked, når listen er klar!

Vi endte i Kødbyen

Efter mange overvejelser kørte vi en weekend rundt i ladcyklen i Kødbyen og ledte efter et sted at spise middag. Tilfældigvis ser jeg et sted, som hedder H15, som lignede et sted med plads til mange mennesker. Jeg skrev til dem, da vi kom hjem og i løbet af en uge kunne vi komme forbi. Scenelokalet, som er til cirka 80 personer ved langborde, bruges også til ferniseringer og koncerter, så der er bar og en scene. Det er meget "kødbyen" - råt og mørkt. Lige os.


Samtidig er det tæt på mine svigerforældre, hvor børnene kan blive passet i løbet af aftenen. Vi overvejer at holde ceremoni i Frederiksberg have, som heller ikke er langt væk og når lokalet lukker kl. 3.00, kan de festglade gæster fortsætte i Kødbyens mange muligheder. H15 hjælper også med maden og vi har mange muligheder for at lave pakker i deres bar, som passer til vores budget. Det er vi dog ikke begyndt at snakke med dem om endnu.

Jeg er så glad for, at vi er endt med H15. Der er god stemning og god kommunikation med barchefen. H15 leverer personale og rengøring, ligesom de pynter op med lidt forskelligt. Jeg har også selv mulighed for at komme med noget pynt og da jeg gerne vil have mange farver ind i det mørke lokale, skal de nok forvente at se mig op til festen med et par IKEA-poser. H15 koster 12.500 kr. for lørdag, oppyntning, rengøring og personale.


I næste post vil jeg skrive lidt om bryllupstøj på budget.

20231010_105950.jpg

Tak fordi du
læser med!

Jeg er en Pædagogisk Antropolog, der blogger omkring min oplevelse af livet som neurodivergent mor, der altid har gang i et projekt eller fem.

Hvis du vil læser lidt mere om mig, kan du gøre det her.

Få besked når jeg poster igen

Tak for dig!

bottom of page