top of page

Adopteret antropolog med ADHD

Mit navn er Kira Pumali Pedersen. Jeg er en 34 årig Pædagogisk Antropolog, som er forlovet med Martin. Sammen har vi to børn, Rose og Falke, og bor i et gammelt rækkehus med masser projekter. Jeg er adopteret fra Sri Lanka og kom til Danmark, da jeg var 10 uger gammel.

 

I 2019 blev jeg mor for første gang til Rose. Hun blev født syv uger for tidligt og min vej ind i forældreskabet var derfor meget tumult. Efter et år startede jeg hos en fantastisk psykolog hos Gaia-Instituttet, som bad mig overveje at tage på hotel i minimum 24 timer. Det skulle jeg ikke overveje længe og efter et døgn alene, kom jeg hjem med ny energi. 
Det havde taget mig lang tid at acceptere, at jeg havde det svært med forældreskabet og var gået ned med en efterfødselsreaktion. Med overbevisningen om, at jeg ikke kunne være den eneste, som havde det svært, oprettede jeg derfor Instagramkontoen "Forældrereaktioner".

Siden er der sket meget og profilen udviklede sig til at rumme flere aspekter af mit og min families liv -- livet som adoption, Roses liv som præmatur, mental sundhed og ja, alt andet.

Profilen blev et fællesskab og et spejl på godt og ondt.
Efter kort tid opstod en mistanke om, at muligvis havde ADHD og efter lidt over 3 år tog jeg mig sammen til at blive udredt.

En rejse som det har betydet meget for mig at dele ærligt. 

 

Nu har jeg så nået til et nyt kapitel.
På en eller anden måde er jeg landet i forældreskabet. 
Behovet for ro og privatliv er blevet større - på for mig selv og får mine børn, hvis holdning til konstant at være på, skal respekteres. Derfor har jeg valgt at slutte projektet med "Forældrereaktioner" på Instagram. Profilen eksisterer og jeg glæder mig til en dag at gå på opdagelse i den. 
Tænk en gave at have dokumentation for rejsen ind i moderskabet.

 

Lige nu bruger jeg så dette lille hjørne af vores digitale verden til at dele tanker, ideer og oplevelser.
Det er stadig min hjertesag at bryde tabuer og nuancere snakken og billederne på forældreskab, kroppe og mental sundhed. Derfor arbejder jeg lige nu på et nyt projekt, som jeg vil dele i det nye år.

Indtil da håber jeg, at du vil læse med her.

Her kan du blandt andet finde mig

15_edited.jpg
16.png
19.png
20.png
3.png
4.png
1.png
2.png
7.png
8.png
5.png
6.png
24.png
25.png
23.png
26.png
21.png
22.png
9.png
10.png
27.png
28.png
13.png
14.png
17.png
18.png
bottom of page